Gönderen Konu: Saray Lokumu  (Okunma sayısı 28 defa)

Aralık 05, 2020, 02:05:12 ös

Zuhal

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 1579
    • Profili Görüntüle
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
50 gram tereyağı
Kaplaması için:
1,5 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
1 paket krem şanti(1 su bardağı sütle çırpılmış)
1 su bardağı fındık(rondoda çekilmiş)
1/2 su bardağı Antep fıstığı tozu(veya parçacıkları) (Üzeri için)
Böyle enfes bir menünün ardından şöyle hafif ama bir o kadar lezzetli bir tatlı iyi gider dedik. Hemen sarıp sarmaladık! Sizi de bekleriz.

Nasıl Yapılır?
Bir tencereye süt, un ve toz şekeri alıp karıştırarak pişirmeye başlayın. Muhallebi kıvam alınca içine vanilin ve tereyağını da ekleyip karıştırın ve kenara alın. Ardından bir fırın tepsisi çıkarıp üzerine rendelenmiş Hindistan cevizlerini güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi yayın ve spatulayla üzerini düzleştirip her yerin eşit olmasını sağlayın. Oda sıcaklığında soğutun ve ardından 2 saat de buzdolabında soğumasını bekleyin. O soğurken siz de sütle toz krem şantiyi çırparak buzdolabına koyun. 2 saatin sonunda muhallebiyi ve krem şantiyi buzdolabından çıkarın ve krem şantiyi muhallebinin her yerine eşit olacak şekilde yayın. Ardından muhallebiyi 8 parçaya bölüp üzerine rondodan çektiğiniz fındıkları serpiştirin. Spatulayla her parçayı rulo haline getirin ve üzerine Antep fıstığı serpiştirerek servis edin. Ellerinize sağlık.
« Son Düzenleme: Şubat 28, 2021, 09:34:38 öö Gönderen: manager »